Siciliaanse Caponata

Tijd voor een bordje Siciliaans genot. Wanneer ik de allereerste aubergine mocht oogsten uit onze eigen moestuin, vond ik dat ik een gerechtje moest maken dat een echte ode aan de aubergine is. Op onze reizen doe ik altijd enorm veel inspiratie op, en sinds ik in Sicilië deze heerlijke caponata heb leren kennen, ben ik helemaal fan! Voor mijn Caponata gebruik ik een traditioneel recept, maar ipv wortel en selder, gebruik ik paprika en venkel. Voor wie nog nooit van Caponata gehoord heeft; het is een zoetzuur groentenstoofpotje waarin Aubergine de hoofdrol speelt. Smaakmakers van dienst zijn rozijnen, kappers, balsamico en geroosterde amandelen. Het kan zowel warm, lauw of koud worden gegeten en is een echte smaakbom!

Hebben jullie ook zin gekregen om eens te komen afhalen? Mijn gerechtjes plaats ik steeds op facebook op zondagavond. Bestellen kan tot en met dinsdagmiddag 14u. En afhalen kan op woensdag tussen 17u30 en 19u of op aanvraag op donderdagmiddag. De prijs is 10€ per persoon/portie.

Altijd welkom!

Ps: Je kan ook inschrijven voor de ‘take-away’ nieuwsbrief. Dan krijg je het gerechtje wekelijks in je mailbox op zondag.

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.