When passions meet

Vrijdag 22/04/2016, 20u45, achter mijn laptop zit ik klaar om mijn volgende blogpost te schrijven. Ik kan reeds een tiental gerechtjes bedenken die ik graag nog met jullie wil delen, maar het schrijven over deze gerechten vlot vandaag niet. En ik weet waarom het niet vlot, ik waan me in mijn gedachten reeds de hele avond in het verleden. Ik ben met mijn hoofd nog in Rome. Daarom heb ik beslist jullie mee te nemen naar “Mijn Rome”. Ik ga jullie vertellen over één van mijn hoogtepunten op deze reis. En heel misschien neem ik jullie in gedachten dan ook wel mee naar deze fantastische plek.

Exact één week geleden waren we nu vol spanning op zoek naar het veelbelovende tijdelijke restaurant met de naam “COHOUSE” in Pigneto, een buitenwijk van Rome. Ik volgde deze hippe plek al een tijdje op Instagram en ik moet toegeven, het leek de plaats bij uitstek waar al mijn passies samen komen: een machtig interieur, ieder weekend andere sterrenchefs, een leuke cocktailbar met live band en alleen maar Italiaanse mensen om je heen.

Het pand zelf lag wel een beetje afgelegen, heel onzeker liepen mijn vriend en ik enkele kleine straatjes vlak naast een spoorweg door. De weg werd steeds smaller en we kwamen minder en minder huizen tegen. We moesten zelfs enkele vervallen romeinse poorten door die helemaal bedolven waren onder graffiti. Maar net op het moment dat we het gingen opgeven zag ik een parking met auto’s en een portier staan. Yes, we hadden het gevonden!

Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet3Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet4Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet5Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet6Hier een reservatie maken was ook al niet zo evident, hun doelgroep is vooral de lokale inwoners van Rome. Gelukkig zijn we hier via de eigenaar van ons Airbnb appartement toch binnen geraakt. Hij heeft er alles aan gedaan om hier voor ons een tafeltje te reserveren en dat is hem dan ook gelukt, met ons enthousiasme als gevolg. Vooral omdat eens de avond vorderde, bleek dat deze plek zelfs mijn stoutste dromen overtrof. Mijn vriend en ik stonden met een glimlach van oor tot oor op ons gezicht te kijken naar elkaar en zonder iets te zeggen wisten we het: hier voelden wij ons keihard thuis. Ik voelde me, echt waar, in de zevende hemel.

De chef van dienst voor onze avond was Arcangelo Dandini, een kok met een eigen restaurant in Rome die sterke smaken durft en weet te combineren. Onder de vorm van een ontdekkingsmenu konden we van 5 gerechtjes proeven, waarbij 3 bijpassende wijnen werden geserveerd. Het gerecht waarbij mijn smaakpapillen helemaal in hun nopjes waren, was de salade van Inktvis met spinazie, kurkuma, ‘Capocollo’ worst en croutons van brood en ajuin. Een heel puur bordje vol met verse producten en variaties aan texturen. Ook het dessert was een echte smaakbeleving. Hier combineerde de chef een crème van witte chocolade met gember, kappertjes en olijfolie. Begrijp me niet verkeerd, bij het lezen van deze titel op de menukaart trok ook ik grote ogen. Zelfs bij het proeven van de eerste lepels was ik er nog niet helemaal voor gewonnen. Maar na het eten van nog enkele lepels meer, had ik een geweldig goeie nasmaak in mijn mond.

Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet2Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet7Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet8Places-Talking-Plates-WhenPassionsMeet11Het is een deel van het concept dat ze ieder weekend uitpakken met een andere chefkok en een totaal ander menu. Om deze lijn door te trekken krijg je ook iedere keer een andere liveband en dj. In ons geval mochten wij genieten op de tunes van “The Fun Kit”, een supergoeie coverband. Snel vervelen zal deze hippe plaats dus niet doen. Om toch op safe te spelen sluiten ze tussen mei en augustus hun deuren, om het jaar nadien eventueel met een hernieuwd concept terug op te starten. Momenteel zijn ze bezig met het draaien van de laatste dagen van hun 2de seizoen. Heel stiekem hoop ik dat ze er nog enkele seizoenen aan zullen breien, want dan zien ze ons daar zeker nog een keer terug!

PS: We hebben er ook een overheerlijke cocktail leren kennen. De naam van dit godendrankje was ‘The Bitter End’, een combinatie van Campari, Vermouth, Citroenbitters en Rode Red Bull. Normaal gezien ben ik echt geen fan van Red Bull, maar in dit drankje kwam het wel tot zijn recht.

Benieuwd naar het totale prijskaartje dat hieraan vast hangt? Voor een cocktail, 5-gangenmenu met aangepaste wijnen, plat en spuitwater à volonté, een plezante avond en machtige feestmuziek betaalden we 60 euro per persoon.

Ontdek ‘Cohouse’

Foto’s: De meerderheid van de gebruikte foto’s zijn eigendom van Cohouse Pigneto.

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

3 Responses to “When passions meet

 • Wow, wat een topper seg! ik wil ook weer naar Rome nu!

 • Angelo Sanzo
  6 jaar ago

  Cynthia, a fantastic description of this place that I love and an accurate description of the dishes!
  Congratulations!
  Angelo Sanzo from Rome Pigneto

 • Kimberly De Keukelaere
  6 jaar ago

  Héééérlijk!!! Gaan we samen nog eens terug? 😉

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.