Plenty of fish

Een zoektocht naar verborgen pracht en praal.

Wanneer wij reizen gaan wij steeds op zoek naar de minder bekende hoekjes en kantjes van een land, een stad, een eiland,… We zoeken de plaatsen op waar maar een handvol toeristen te bespeuren is en waar de lokale bevolking duidelijk de overhand heeft. Op deze locaties kan je de echte culturele sfeer opsnuiven en kan je meestal veel makkelijker (H)eerlijk eten vinden.

Food-TalkingPlates-Plentyoffish-3

De haven van Sciacca is één van deze secret gem’s, en echt de moeite om met jullie te delen!

Sciacca bevindt zich op het Italiaanse eiland Sicilië, in het heuvelachtige landschap van de provincie Argigento. Sciacca staat vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en talrijke keramiekzaken. Maar mijn oog was gevallen op de haven van Sciacca. Restauranthouders, winkeliers en visliefhebbers uit de streek verzamelen hier om en rond de haven, tot de eerste boten (meestal rond de middag) terugkeren uit zee.

Food-TalkingPlates-Plentyoffish-6Food-TalkingPlates-Plentyoffish-8

Wanneer de vissersboten aanmeren zie en hoor je een zwerm van vespa’s, ape’s en bestelwagentjes zich met gierende banden een weg banen door de kleine straatjes. Dit chaotische tafereel, om als eerste de beste vis te kunnen bemachtigen, herhaalt zich enkele keren gedurende de namiddag. En steeds als er een nieuwe boot toekomt verlegt de groep zich en komen er nieuwe mensen bij.

De vis zit verpakt in kleine isimo kistjes en wordt meestal ook per kistje verkocht. Onder de scheepslieden zijn er die de vis uitladen door piepkleine raampjes maar er is ook steeds een verkoper bij om de onderhandelingen te voeren. Met een typisch Italiaans temperament wordt over ieder kistje onderhandeld alsof hun leven ervan afhangt.

Met een basis mondje Italiaans kan je hier je eigen kistje vis proberen bemachtigen. Maar ook in de nabijgelegen restaurantjes kan je de vangst van de dag proeven. Niks leuker voor een Foodie zoals ik om dit schouwspel van dichtbij te mogen bewonderen!

Ontdek ‘Sciacca’

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.