Perfect Picnic

Food-Talking-Plates-PerfectPicnic18Dat ik al lang geen 18 meer ben weet ik maar al te goed. Mijn eigen huishouden runnen, eigen boontjes doppen maar ook helemaal zelf beslissen wat ik doe met mijn tijd. Als twintiger, bijna dertiger (GEK?!) loop ik heel vaak achter het leven aan te hollen en besef ik ook des te meer dat IK degene ben die daar voor mezelf iets aan zal moeten doen. De touwtjes terug in eigen handen nemen en toegeven dat ik van een nachtje uitgaan veel langer moet recupereren dan ooit geweest. Al doet het wel deugd te merken dat ik helemaal niet de enige ben!

Hoe het dus komt dat ik en de meeste andere “eind-de-twintigers” elkaar meer en meer ontmoeten met een kop koffie in de hand ipv met een pintje? Ik geloof erin dat dit niet enkel de nieuwe mode is, maar dat we met zijn allen gewoon werken aan een kwalitatiever sociaal leven op gunstigere tijdstippen. En, stiekem, zijn we ook allemaal keiverslaafd aan lekkerlui ontbijten, brunchen of lunchen.

Samen met vriendinnen ga ik daarom op zoek naar de ultieme hotspots, de gezelligste hoekjes en leukste plekjes om samen bij te praten. Dit het liefst van al onder begeleiding van h(eerlijk) eten, originele drankjes en een streepje zon. Al vrees ik dat die laatste parameter hier in België meer een gelukkig toeval is dan iets anders. Niettemin, samen gaan we op zoek naar dat sublieme zondagsgevoel!

Een tijdje geleden, op de laatste zondag van Mei, opende Alix voor ons de deuren van haar zaak en ontdekten we achter de simpele gevel een magisch stukje Gent.

Alix Aelterman is de eigenares en zaakvoerster van deze verborgen parel en ook zo een ‘eind-de-twintiger’, zoals ik. Waar ooit de dokterspraktijk van haar vader was en tevens haar ouderlijke huis, bouwde Alix aan de ultieme plek voor gezellig samen zijn. Reeds sinds 2013 gaf Alix sporadisch een gastentafel of organiseerde ze kerstetentjes met alles erop en eraan. In Mei 2015 was het menens en opende ze haar oase van rust ook voor het grote publiek. Je kan er terecht voor apéro, brunch en lunch, maar even goed voor een van-a-tot-z-verzorgde private party. Eigenlijk kan je bij Alix voor heel wat terecht, maar haar grootste troef is picnic’n op zondag van Mei tot en met September.

Uiteraard moesten de vriendinnen en ik dit uitgebreid gaan testen!

Food-Talking-Plates-PerfectPicnic1Food-Talking-Plates-PerfectPicnic2Food-Talking-Plates-PerfectPicnic3

Food-Talking-Plates-PerfectPicnic4Food-Talking-Plates-PerfectPicnic5Food-Talking-Plates-PerfectPicnic6Food-Talking-Plates-PerfectPicnic7Food-Talking-Plates-PerfectPicNic8Food-Talking-Plates-PerfectPicnic9Food-Talking-Plates-PerfectPicnic10Food-Talking-Plates-PerfectPicnic11Food-Talking-Plates-PerfectPicnic12Toekomen voor de zondagse Pic Nic kan tussen 11 en 12u. Bij aankomst werden we ontvangen in het restaurant met een kistje vol noodzakelijk leuks en een extra woordje uitleg gegeven door de gastvrouw. Wij waren met 5 en kregen een picnicdekentje, voldoende bestek, enkele potjes huisgemaakt lekkers en een broodzak met pistolets. Hierna mag je doorlopen naar de tuin en plaats nemen waar je wil. Wij kozen voor een rustige hoek in de oude schuur, heel dicht bij het buffet vol overheerlijke lekkernijen. Zowel voor de zoute- en zoetebek, alsook voor klein en groot was er voldoende keuze. In het begin gingen we van start met koude salades, koeken, gebakjes en kommetjes granola met fruit. Maar tegen de middag zagen we dat het buffet werd aangevuld met een heerlijk geurende, dampende stoofpot. Al had ik eigenlijk reeds genoeg, dit zag er veel te lekker uit om er niet meer van te proeven. Mijn afsluiter was dus meer dan zeker ook het culinaire hoogtepunt van mijn picnic, deze kip met moerbei en walnoten oversteeg de verwachtingen, en was meer dan goed.

Het enige wat de vriendinnen en ik gemist hebben was een cappuccino of caffe latte. Moest je deze nog kunnen bijbestellen aan de bar, kreeg deze Hotspot alvast bijna een 10 op 10. Het prijskaartje voor deze picnic in hartje Gent? 25€ per persoon. Tot 15 uur kan je in de tuin nagenieten, spelen en uitrusten. Maar ookal ga je vroeger weg, voldaan ben je zeker en terugkomen doe je ook!

Food-Talking-Plates-PerfectPicnic13Food-Talking-Plates-PerfectPicnic14Food-Talking-Plates-PerfectPicnic15Food-Talking-Plates-PerfectPicnic16Food-Talking-Plates-PerfectPicnic17

Ontdek Alix Table & Jardin d’ Amis 

Foto’s : De meerderheid van de foto’s zijn eigen beeldmateriaal. Eén foto is eigendom van Alix – Table et Jardin d’Amis.

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

One Response to “Perfect Picnic

  • Carmen Roelens
    6 jaar ago

    Ziet er echt een zalige plek uit om een Picnic te doen in een grote stad, mooie lokatie, mooie tuin en lig relaxen in een drukke stad

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.