Lisbon Stories

Afgelopen zomer zochten wij de warmte op in Lissabon. We maakten een reis binnen een reis en belanden zo met ons gat in de Portugese boter, euhm zon dus. We vlogen van Eindhoven naar Lissabon, van Lissabon naar Ibiza en van Ibiza terug naar Eindhoven. We deden al vaker eens een roadtrip waarbij we meerdere steden bezochten in één en dezelfde reis, maar een vlucht nemen in het midden van onze vakantie, dat was eens iets nieuws! En het is ons superhard bevallen! Het was de ideale manier om het meeste uit onze 12daagse reis te halen. Men zegt altijd dat kiezen verliezen is maar er bestaat dus ook nog een derde optie! Dus gingen wij  ‘HUP’ een keertje extra die vlieger op!

Tijdens onze reis in Lissabon hebben we er ook voor gekozen om op 2 verschillende locaties te logeren. Onze eerste locatie was middenin de stad gelegen, aan het prachtige Rossio plein, één van de hoofdpleinen van Lissabon.lissabon1

Het ‘Hotel Metropole’ waar we verbleven zag er aan de buitenkant prachtig uit. Het was heerlijk authentiek en had kamers met een balkon en uitzicht op het plein. Bij binnenkomst in de hal van het hotel klonk er een luide en hilarische ‘DING DONG’ en botsten we op een verlaten balie. Zonder bordjes of duidelijke instructies waar we heen moesten voelden we ons een beetje verlaten in die kleine, donkere hal. Gelukkig kwamen er enkele andere hotelgasten, die reeds ingecheckt waren, ons tegemoet en hielpen die ons in de juiste richting. Hoe mooi en veelbelovend dit hotel er aan de buitenkant uit zag, eens binnen gekomen was de tijd er ECHT stil blijven staan. Teleurstelling alom maar een reden te meer om direct de stad in te trekken! Dus ondanks het hoge ‘The Adams Family’ gehalte van de bel zou ik dit hotel eigenlijk helemaal NIET aanraden.

Maar de locatie was wel een echt schot in de roos. Dus heb jij wel iets leuks gevonden daar in de buurt? Dan zou ik zeker niet twijfelen en boeken! Zelf vonden we het ‘My Story Hotel’ op enkele meters gelegen van ons hotel er erg veelbelovend uit zien!

Het Rossio plein ligt ook op een boogscheut van de 45-meter hoge Santa Justa Lift. Een erg toeristische trekpleister maar architecturaal gezien zeker de moeite om eens te gaan bekijken! De lift verbind het lager gelegen deel van de stad met het hoger gelegen Carmoplein. De constructie is volledig uit ijzer en overduidelijk in de Art Nouveau periode ontworpen en gebouwd.

lissabon2c

Onze tweede logeerlocatie was gelegen tussen het stadscentrum en Belém, op enkele minuten wandelen van de beroemde ‘Ponte 25 de abril‘, de hangbrug over de Taag die het typerende beeld van Lissabon bepaalt. We logeerden er in het Garam Lisboa Hotel, een zeer romantisch en tot in de puntjes perfect afgewerkt hotel dat zich uitsluitend op volwassenen richt. In het gebouw zat er jarenlang een hostel maar sinds kort vormden ze het prachtige gebouw om tot een pareltje van een Boutique hotel. Na het zien van de idyllische foto’s kwamen we met een bang hartje toe op ons tweede adres. De taxi stopte voor een gevel die volledig bekleed was met de typische Portugese tegeltjes, “Azujos” genaamd. Deze tegeltjes kom je overal doorheen Lissabon tegen en zorgen ervoor dat rondwandelen in wijken waar er enkel en alleen authentieke huizen zijn, je meest fantastische bezigheid zal worden in deze stad. Hoe hard ons vorige hotel ook was tegengevallen, dit hotel was dit allesbehalve en een enorme AANRADER. De kamers waren zeer smaakvol ingericht met Balinese meubels en accessoires. Aan de ingang was er een salon aan de linkerzijde en een grote eettafel aan de rechterzijde met in het midden een mini balie waar er 24u op 24u iemand aanwezig was om je bij te staan. Ook via WhatsApp en andere digitale media waren ze er altijd om je te helpen. Dit was voor ons niet hoogst noodzakelijk maar wel superhandig om gebruik van te maken.

Op een kwartiertje wandelen van ons hotel kon je het hippe “LX Factory” vinden. Dit is een verlaten Industriële site waar er vroeger een fabriekscomplex gesitueerd was. Maar sinds 2008 is de site ingenomen door jonge creatievelingen die er hun passie met ons en elkaar delen. Je kan er leuke designwinkeltjes, restaurants en café’s terugvinden. Heel veel mensen hebben de weg naar deze hipster plek reeds gevonden waardoor je wel merkt dat er ook enkele ketens een restaurant hebben geopend om een graantje mee te pikken van de populariteit. Maar het blijven de kleinere, lokale ketens waar creativiteit en kwaliteit aanwezig zijn. Zeker de moeite waard om eens tot hier te komen! Best tegen de vooravond zodat je nog enkele winkeltjes kan doen, van de zonsondergang genieten en eventueel een hapje eten. Op vrijdag en zaterdagavond is het ook een aanrader om onder de locals een stapje in het nachtleven te zetten.

Ons hoogtepunt binnen de site was het dakterras en de bijhorende bar en restaurant van “Rio Maravilha” maar daarover meer in een volgende blogpost!

Obrigado Lisboa!

lissabon4alissabon5 lissabon7 lissabon8

Is Lissabon jouw volgende bestemming voor een citytrip? Deze wereldstad heeft alvast heel wat te bieden, zowel op cultureel als culinair vlak!

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.