Lisbon Foodies

Culinair genieten is voor mij als liefhebber een enorm groot onderdeel van mijn vakantie. Supergraag ga ik op zoek naar leuke plekjes. Allereerst schuim ik hiervoor steeds online artikels of blogposts van andere bloggers en journalisten af, om vooraf reeds wat research te doen. Ook vraag ik steeds adresjes op de locaties waar we logeren. En als laatste volg ik ook vaak gewoon mijn neus en buikgevoel, waardoor we met een beetje geluk dan zelf de meest fantastische plekjes ontdekken. Graag vertel ik jullie hieronder over enkele hotspots die we op deze manier gevonden hebben in Lissabon.

In mijn vorige blogpost vertelde ik jullie reeds over de fabriekssite genaamd “LX factory”, gelegen tussen het centrum van Lissabon en Belém. Het is een vrij grote site, je zou het bijna een ministadje kunnen noemen, dus het is er heerlijk om wat rond te slenteren. Tijdens onze wandeling door het stadje merkte ik er plots een gebouw op, dat ondanks weinig reclame, bijzonder populair leek te zijn. Aan de ingang van het ietwat verlaten gebouw zag je de naam van het restaurant ‘Rio Maravilha‘ en kon je een blik werpen op de menukaart. Maar niets daar beneden dat je kon voorbereiden op waarom iedereen met een big smile de lift in sprong naar de bovenste verdieping. Nieuwsgierig en heel benieuwd sprongen ook wij de lift in. Eenmaal boven gekomen konden we genieten van een eclectisch/industrieel interieur met heel wat hoekjes en verschillende niveautjes om gezellig te genieten van een drankje en/of een hapje. Maar de kers op de taart was het bovenste terras met een prachtig uitzicht over de Taag, de ideale plek om te genieten van de zon en zonsondergang. Later die avond besloten we ook om de lekkere keuken van het restaurant eens te testen. We kozen voor een aantal verschillende gerechtjes om te delen, die stuk voor stuk overheerlijk bleken te zijn. Alleen het dessert was niet helemaal ons ding. Ze hadden naar mijn smaak iets te veel verschillende ingrediënten in één gerechtje proberen te verwerken. Maar al bij al is het zeker een aanrader om langs te gaan. Vooral de rooftop bar en het bijhorende uitzicht zijn ons bijgebleven! Om die reden eigenlijk een echte MUST als je in de buurt zou zijn!

Gouden Tip: Bekijk op voorhand wel even de openingsuren want ze zijn niet elke dag open.

We bezochten tijdens onze trip nog een andere toffe rooftop bar, de ondertussen iets bekendere bar ‘PARK’, gelegen in de wijk Bairro Alto middenin de stad. Deze bar situeert zich op het dak van een parkeergebouw en is ook zeker de moeite waard om even op te zoeken. Bereid je wel voor op een gevecht met menig andere locals en toeristen om een plekje te kunnen bemachtigen. Deze bar kwam ik terecht tegen op veel andere blog’s en is op drukke dagen een beetje het slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit. Maar het blijft een ultragezellige spot om een drankje te gaan drinken.

Maar de plek waar je ECHT moet geweest zijn en mijn ultieme aanrader na onze reis naar Lissabon is ‘Boa-Bao‘, een Aziatisch restaurant dat gerechtjes serveert om je vingers bij af te likken. Deze zaak kan je terugvinden in de wijk Chiado, in het hart van de stad. Op de kaart, die trouwens is vormgegeven als een passport, kan je allerlei heerlijke soepen, wok gerechten en curry’s terug vinden. De “Massaman coconut chicken curry” was een echte ‘crowd pleaser‘ en lokte ons zelf voor een tweede keer terug. Ook de drankjes waren enorm verzorgd en de non-alcoholische alternatieven reikten heel wat verder dan de gebruikelijke frisdrank en water! Wij probeerden de homemade Ice-Tea en het gekruide en versgeperste citroen- en sinaasappelsap. Vooral deze laatste viel enorm in de smaak! Dit was zonder twijfel het culinaire hoogtepunt van onze reis.

Ontdek “Boa-Bao” en geniet van een overheerlijke keuken. 

Foto’s : Alle foto’s zijn eigendom van de vernoemde zaken en op hun website of social media terug te vinden.

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.