Sweet Potato Lasagna

Samen met mijn groeiende passie voor koken, groeide ook mijn interesse in groenten. Langzaamaan werd ik er verliefd op. Nu ga ik graag op zoek naar overheerlijke recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Dit is er alvast eentje om uit te testen! Hopelijk slaat de vonk ook bij jullie over! Succes!

Recept voor lasagne met zoete aardappel:

  • Warm de oven alvast voor op 190°C.
  • Schil en spoel 3 tot 4 zoete aardappels. Snij ze nadien in fijne schijfjes of gebruik een mandoline.
  • Snij 3/4 van de salie fijn en hou de rest bij voor de afwerking.
  • Pel 2 kleine of 1 groter teentje look.
  • Neem een kom en plet hierin de look. Voeg ook de fijngesneden salie toe.
  • Neem ook 100 gram feta (verkruimeld) en 100 gram ricotta en voeg deze toe aan de kom.
  • Meng alles goed en voeg een snuifje espelette en een koffielepel basilicum toe. Kruid ook af met zeezout en peper.
  • Neem een ovenschaal en giet hierin een scheutje olijfolie. 
  • Voeg nadien achtereenvolgend de tomatensaus, de zoete aardappel, de kruidenricotta, een laagje spinazie en een laagje lasagnevellen toe. 
  • Herhaal alle stappen en maak een 2de laag.
  • Begin opnieuw en maak nog een laatste laag. We voegen tomatensaus toe, zoete aardappel en werken af met de overige  kruidenricotta. De spinazie en de pasta voegen we nu niet meer toe. We werken wel nog af met wat parmezaanse kaas voor een krokant korstje.
  • Plaats de schaal voor 25 tot 35 minuten in de oven op 190°C.
  • Als de lasagne gaar is werken we nog af met enkele blaadjes peterselie en salie.
  • Laat het jullie smaken! 

Tips en trics:

  • “Piment d’espelette” is een chilipoeder uit een klein dorpje in Frans Baskenland. Daar wordt al eeuwen deze bijzondere chilipeper geteeld die de perfecte smaakmaker is voor deze lasagne. Heb je dit niet in je voorraadkast staan? Gebruik gerust ander chilipoeder, pili pili vlokken, sambal of harissa. Als het maar een lichte pikante toets toevoegd aan het gerecht.
  • Met de overgebleven spinazie maak ik nog een slaatje om samen met de lasagne op te dienen. Gewoon een streepje balsamicocrème erover en je hebt de perfecte ‘side dish’.
  • Voor een glutenvrije versie laat je gewoon de lasagneblaadjes weg. Voeg dan wel wat extra zoete aardappel toe zodat de lasagne toch stevig is.

Download Boodschappenlijstje

Inspiratiebron(nen): Een aangepast recept van Jeanine Donofrio.

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

4 Responses to “Sweet Potato Lasagna

  • Ik maakte al meerdere vegetarische lasagnes maar nooit eerder dacht ik aan de optie met zoete aardappel. TOP IDEE! Test ik snel zelf eens uit! 😊

  • Cuvelier Brigit
    3 jaar ago

    Staat nu in de oven en reuze benieuwd….

    • En Brigit, heeft het gesmaakt? Heel fijn om te horen dat je de lasagne gemaakt hebt!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.