Easy Peasy Pie

Iedereen heeft zo van die dagen; waarop je keihard honger hebt, zin hebt in echte “comfort food” maar geen zin hebt om uren in de winkel en in je keuken te staan! En oh ja, ook ik heb zo van die dagen. Voor deze dagen is dit één van mijn favoriete receptjes.

Dan grijp ik steevast naar dat rolletje bladerdeeg in de winkel, kies ik met liefde mijn favoriete tomaatjes uit en grijp ik naar de pot mosterd achteraan in de frigo. Er is voor deze overheerlijke tomatentaart echt heel weinig nodig en hij staat ook supersnel op tafel. En had ik al vermeld dat hij om je vingers bij af te likken is?

Deze van oorsprong Franse taart pimp ik zelf graag nog met enkele toefjes pesto, wat zure room en een handvol blaadjes basilicum. Dankzij deze combinatie krijg je dan een crunchy stukje taart met een pittige bodem, sappige vulling en romige toppings.

Honger gekregen? Ik bezorg jullie hieronder nog snel het recept en voor jullie het weten zitten jullie zelf te smullen!

food_talking_plates_tomatopie1food_talking_plates_tomatopie2food_talking_plates_tomatopie6 food_talking_plates_tomatopie3

Recept voor één taart (wij krijgen deze met 2 personen volledig op, hij is dan ook zo lekker)

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op een bakplaat. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en laat het deeg even op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Spoel ondertussen je zorgvuldig uitgekozen tomaten en snij ze in dikke partjes.
  • Neem de mosterd uit de koelkast en verdeel een grote eetlepel mosterd over de bodem van het vel bladerdeeg. 
  • Schik hierna de partjes tomaat op het bladerdeeg. Ik begin steeds aan de buitenrand en laat hier nog een vrije strook over van ongeveer 2 cm.
  • Nadat je de partjes cirkelvormig op het bladerdeeg hebt geplaatst, plooi je de overgelaten vrije strook over de buitenste partjes tomaat.
  • Nog een draai van de peper- en zoutmolen, enkele druppels olijfolie en de taart mag de oven in.
  • Je bakt de taart in 25 tot 35 min goudbruin.
  • Haal de taart uit de oven en werk nog af met enkele schepjes pesto, zure room en basilicumblaadjes. Ook voeg ik op het laatste moment nog enkele druppels olijfolie toe zodat de taart er extra sappig uit ziet. En nu smullen maar! 

Tips en trics:

  • Aangezien ik het hier over een “easy,peasy pie” heb, besloot ik om het bladerdeeg en de pesto niet zelf te maken. Wil je deze taart als voorgerechtje serveren of ermee uitpakken op een familiefeest? Dan kan je het bladerdeeg en de pesto ook zelf maken. Dat klein beetje extra moeite en liefde die je er dan insteekt, proef je uiteraard ook.
  • Let er bij het kiezen van de tomaten op dat je voor een tomatensoort kiest die vrij vast is. Zelf kies ik meestal voor romatomaten of coeur de boeuf. Deze bevatten veel stevig vruchtvlees en weinig sap, wat de taart ten goede komt.
  • Je laat de taart wanneer deze uit de oven komt best nog een minuutje afkoelen vooraleer je de pesto en de zure room erop doet. Anders smelten de toppings zo weg.
  • Zelf zorg ik ervoor dat ik ook altijd wat bladerdeeg zitten heb in de diepvries, voor op luie zondagen wanneer er geen winkels open zijn maar je wel tomaten en mosterd in de frigo liggen hebt.

Download Boodschappenlijstje

Inspiratiebron(nen): Eigen recept. 

Follow my blog with Bloglovin

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

3 Responses to “Easy Peasy Pie

  • Ziet er lekker uit, zal ik eens maken

  • Heb ik gisteren eens uitgeprobeerd en we vonden het superlekker! Leuke smaken met de mosterd, veeel tomaten (❤️) en zure room, dat maakt het net iets specialer dan een pizza! Vr herhaling vatbaar:)

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.