Inside Brunch

Niets leuker dan samen genieten van en rond lekker eten. Samen zitten aan een lange tafel, af en toe je bord vol scheppen, praten over vanalles en nog wat en op zijn zondags relaxen!

In een vorige blogpost vertelde ik jullie reeds hoe mijn passie voor koken en mijn idee voor de blog gegroeid zijn. Ik kan mij ook heel goed vinden in de rol van gastvrouw, alsof ik ervoor geboren ben. Ik organiseer regelmatig een etentje bij ons thuis. Gewoon een koppel vrienden uitnodigen, wat nieuwe gerechtjes uitproberen en genieten van een gezellige avond.

Maar wat klein begon groeide in 2016 uit naar iets groters. We hebben het geluk een hele grote tuin te hebben en daarin zag ik al snel potentieel om eens wat meer mensen uit te nodigen. In de zomer zette ik enkele schragen buiten met een blad op, schuifde enkele picknicktafels samen en de eerste brunch was geboren. Al snel volgde er meer, ik had de smaak helemaal te pakken. Tijdens de wintermaanden was het in de tuin jammergenoeg niet zo aangenaam vertoeven, maar gelukkig is er dan mijn keuken nog.

Hierboven kunnen jullie een filmpje bekijken van één van mijn eerste brunchen die ik in ons huis organiseerde. Om wat extra plaats te winnen ging ik naar de winkel om een plank te kopen die ik nadien in witte stof wikkelde. Deze kon ik dan in de keuken over mijn wasbak en kookplaat leggen, op die manier creëerde ik een instant buffet.

Voor het buffet maakte ik vanalles klaar. Veel zelfgemaakt en van zoet tot zout. Ik zorgde voor zelfgemaakte confituur, kaastaart met een bodem van speculoos, kaneelbroodjes, miniquiches, granola, ‘bananenbrood’muffins, huisgemaakte limonade en een aantal verschillende salades.

Ook plannen om een brunch te organiseren? Graag een handje hulp hiervoor? Contacteer me gerust voor een plan op maat!  

Cynthia

Hallo, ik ben Cynthia, de schrijfster/blogger achter Talking Plates. Deze blog is er voor iedereen die net als ik dol is op koken, de wereld ontdekken en elkaar (culinair) inspireren . Laat jullie ogen genieten, vingers kriebelen en monden watertanden!

2 Responses to “Inside Brunch

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.